Inițiativa Programului de Mentorat a pornit în Districtul 2241 România și Republica Moldova în anul 2016, pe mandatul de Guvernator al domnului Daniel Tănase. În data de 19 martie 2016, a avut loc conferința de lansare „Modelăm viitorul. Fii un Mentor în Rotary!”, organizată prin implicarea domnului Marian Neagoe – Leadership Committee Chair și al Gabrielei Puskas– Leadership Trainers Team Leader în acel an rotarian.

Astfel, a fost dezvoltat un „Ghid al Mentorului Rotarian” și, prin contribuția personală a d-lui Neagoe, site-ul http://mentoring.rotary2241.org.
În anul 2017, la conferința Rotary Generationship organizată în 31 martie-01 aprilie 2017 prin implicarea Rotary Club Drobeta Turnu Severin pe mandatul de Guvernator al d-lui Solovăstru Mircea, s-a conturat un comitet de lucru pentru dezvoltarea Programului în Districtul 2241, precum și un plan de acțiune pentru perioada 2017-2018. Lucrările conferinței Rotary Generationship au fost coordonate de către dl Marian Popa - Leadership Committee Chair și dna Gabriela Puskas - Vocational Service Chair.

În toamna anului 2017, pe mandatul de Guvernator al d-lui Milian Sopoian, a început implicarea Rotaract District 2241 în activitățile planificate, sub coordonarea District Rotaract Representative Medeea-Katerina Petrovan. Astfel, a fost realizată la nivelul districtului o analiză de tip Needs Assessment cu privire la percepția și așteptările membrilor Rotaract legate de Programul de Mentorat. Rezultatele au fost analizate la nivelul comitetului de lucru, din care, pe lângă cei anterior menționați, a făcut parte și dl Daniel Tănase. Pe baza rezultatelor, în perioada decembrie 2017-februarie 2018, a fost dezvoltat formatul de implementare al Programului de Mentorat.

În luna martie, prin implicarea membrilor Rotaract, site-ul mentoring.rotary2241.org, dezvoltat prin implicarea dlui Marian Neagoe, a fost actualizat pe baza noului format de implementare al Programului și s-au realizat înscrierile mentorilor și mentee-lor în program.
Pasul următor, în mandatul 2018-2019, a fost reprezentat de lansarea procesului efectiv de Mentorat în Districtul 2241 România și Republica Moldova și monitorizarea implementării lui. În prezent, este vizată implementarea unui proces continuu în Districtul 2241.
Programul de mentorat aduce împreună întreaga familie Rotary.
Prin acest program putem crea punți între cele 2 generații, fiind facilitată o experiență transformatoare pentru ambele părți. Află mai multe despre proiect, aici.