Gândiți-vă puțin la oamenii din viața voastră care v-au fost de un real ajutor în a învăța ceva important. (Aveți 5 minute pentru reflecție … :). Poate că această întrebare v-a făcut să vă reamintiți de numeroși mentori care v-au binecuvântat viața. De-a lungul vieții, învățătura ne este oferită de mulți oameni, în multe locuri și în multe circumstanțe.

Mentoringul – artă sau magie? De ce oamenii reușesc câteodată să învețe și alteori nu?

Și de ce unii oameni sunt mai capabili de a-i ajuta pe ceilalți în dezvoltarea personală sau profesională, iar alții nu au această abilitate?

Cum de instruirea are uneori impact, iar alteori pare a fi o pierdere de timp și energie?

Care sunt circumstanțele și competențele ce stimulează descoperirea, introspecția, înțelegerea?


Răspunsurile complete la asemenea întrebări pot umple volume întregi. Așa, cum cu siguranță știți, există instrumente, tehnici, trucuri, tactici ce fac instruirea mai ușoară, mai folositoare și mult mai distractivă – dar, pentru a deveni iscusit în acest joc, trebuie mai întâi să demarcăm terenul de joc. Înainte de a învăța reperele, trebuie să ne fie clar ce înseamnă instruirea și să ne punem de acord asupra circumstanțelor ce duc la eficiența acesteia.

Domeniul pedagogic este plin de ipoteze referitoare la modul în care oamenii învață, la rolurile pe care mentorii le pot avea, la calitățile pe care aceștia ar trebui să le îndeplinească și capcanele pe care trebuie să le evite mentorii. Deoarece mentorul este și el un elev, unul dintre scopurile mentoratului este de a stimula autoexaminarea, autocunoașterea, de a susține claritatea misiunii și de a menține legătura dintre ceea ce suntem și ceea ce facem.

Mentorul este un învățător, un ghid, un înțelept și mai mult decât atât, o persoană care acționează în fața discipolului fără secrete, cu cele mai bune abilități de care dispune, într-un mod plin de înțelegere. Nu există ajutor sau asistență mai bune decât cele oferite de un model de înțelegere, veridicitate sau autenticitate. A fi mentor înseamnă a fi original, a fi un catalizator și uneori un fel de profet. Prin urmare vorbim mai mult despre o artă decât despre o știință. E vorba de forța personală, de talent, nu de puterea cunoașterii sau a funcției. E voba de personalitatea lui, stilul și filozofia lui de viață. E vorba de stofa din care este alcătuit. Cea mai importantă și cea mai dificilă parte a instruirii este să fie el însuși.

Asta nu presupune ca mentorul să fie un supererou, fără defecte, fără îndoieli sau fără capacitatea de a face greșeli. Esențialul unei relații educaționale, este mai mult o căutare reciprocă decât împărtășirea înțelepciunii. Magia instruirii prin mentoring nu poate să fie performanța unei singure persoane. Mentoringul nu este o tranzacție cu sens unic. Pentru a fi durabilă și eficientă, trebuie să fie eforturile sincronizate a două persoane. Ceea ce îi oferă o calitate asemanatoare dansului, și de asemenea asigură magia acestui proces.