Pornind de la ceea ce Aristotel spunea în urmă cu mulți ani, consider că un om poate evolua și poate ajunge să conducă într-un anumit domeniu doar dacă are buni îndrumători, oameni de la care să învețe.  Ei bine, de aceea există mentorii. Mentorul este omul de încredere cu care începătorul poate discuta lucruri legate de munca pe care o depune și cu care poate vorbi despre alte probleme pe care le are în dezvoltarea sa profesională.

 

mentoring  Un mentor  poate să răspundă la orice întrebare relevantă legată de job sau de domeniul în care acesta activează. Cel mai important lucru pe care un lider trebuie să-l înțeleagă este că aceasta nu creează o copie fidelă, nu formează un om care să îi semene.

  Mentorul este un îndrumător, un model demn de urmat și o sursă de inspirație care își împarte experiența cu cei care se află la început de drum.

  Coelho spunea: „un profesor nu este cineva care predă ceva, un profesor este o persoană care inspiră studentul pentru ca acesta să dea tot ce poate pentru a descoperi ceva ce omul respectiv deja cunoaște.”

  Cel mai important lucru între un mentor și un „ învățăcel” este legătura pe care o împart. Trebuie să existe acel ceva pentru ca relația dintre cei doi să funcționeze. Asta înseamnă că este indicat să aveți cel puțin un interes comun și că mentorul este dispus să împartă ideile pe care le are.

  Legătura pe care un mentor o stabilește cu acel om aflat la început de drum se bazează pe respect și pe încredere. Trebuie să fiți dispuși amândoi să vă asumați anumite riscuri și să lucrați uneori ca o echipă adevărată. Vor exista momente dificile care vă vor pune încrederea la încercare, dar asta este doar o parte a ceea ce înseamnă a fi mentor. Mentorul nu trebuie să uite că legătura voastră este specială, că este un exemplu și că trebuie să acorde libertatea de a greși celui care vrea să știe tot ceea ce mentorul deja cunoaște.